Rundertartaar met een roodlofsalade

met geroosterde aardappeltjes

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels goed en snijd ze in parten. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de aardappels 25-30 min in de oven totdat ze gaar zijn.
2 Bak de rundertartaartjes in een scheutje olie in een koekenpan 6-8 min op middelhoog vuur. De tartaar mag vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
3 Salade: Maak in een saladekom een dressing van de honing, mosterd, een scheutje olijfolie en peper en zout. Snijd de onderkant van de roodlof en witlof af en snijd ze in de lengte doormidden. Haal de kern eruit, snijd de rest in lange dunne repen en voeg toe aan de saladekom.
4 Was de groene appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in dunne reepjes. Voeg de groene appel samen met de rucola toe aan de saladekom en hussel door elkaar heen.
5 Haal de geroosterde aardappels uit de oven en serveer met de rundertartaartjes en de roodlofsalade.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Aardappels 500 750 1000 gr
Rundertartaar 2 3 4 st
Roodlof 1 1.5 2 st
Witlof 1 1.5 2 st
Groene appel 0.5 0.75 1 st
Rucola 0.5 0.75 1 pak

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
Olijfolie


Honing (el) 1 1.5 2
Mosterd (tl) 1 1.5 2
Peper & zout


Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1983, Energie (kcal) 471, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 61, waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 11, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 0

Allergenen

Mosterd