Kip in ras el hanout-sinaasappelsaus

met couscous en geroosterde groenten                                                                


25-30 min
Kip

Bereiding


1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 Snijd de ui fijn. Rasp de schil en pers het sap van de sinasappel uit. Meng deze met een scheutje olijfolie, de knoflook (uitgeperst), de ras el hanout, wat peper en zout in een kommetje. Snijd de kipfilet in een gelijk aantal porties en leg deze in een ovenschaal. Voeg de ras el hanout-sinasappelsaus hier aan toe. Roer goed door tot de kip helemaal bedekt is. Zet opzij zodat het even kan intrekken.
3 Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in dunne plakken. Snijd de aubergine door de helft en dan in halve maantjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout.
4 Zet de ovenschaal met de kipfilet onderin de oven en schuif de bakplaat daarboven. Bak 15 tot 20 minuten, totdat de kip en groenten gaar zijn.
5 Kook het water in een waterkoker. Doe de couscous in een kom, verkruimel het bouillonblokje erboven en giet het kokende water erop. Laat 5 min staan en roer dan los met een vork.
6 Schep de couscous, kip en geroosterde groenten op. Hak de koriander fijn en verdeel over de borden. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Ui 0,5 0,75 1 st
Sinasappel 0,5 0,75 1 st
Knoflook 1 1,5 2 teentje
Ras el hanout 4 6 8 gr
Kipfilet 200 300 400 gr
Winterpeen 1 1,5 2 st
Aubergine 1 1,5 2 st
Couscous 150 225 300 gr
Groentenbouillon 0,5 0,75 1 st
Koriander 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
Olijfolie



Peper & zout



Water 200 300 400 ml

Kookgerei

Oven, Ovenschaal, Bakplaat

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2256, Energie (kcal) 533, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 82, Waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 4, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 12, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.