en rode paprika
1 | Snijd de ui fijn, de rode peper in ringen en de tomaten en rode paprika in blokjes. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en bereid volgens de instructies op de verpakking. Vang bij het afgieten van de spaghetti een kopje van het kookvocht op. | ||||
2 | Bak de ui in een scheutje olie in een hapjespan voor 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg dan de rode peper, tomaten, paprika en knoflook (uitgeperst) toe en bak 3-4 min mee. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe, roer goed door en zet het vuur laag. | ||||
3 | Laat de tonijnmoot uitlekken en roer door de saus heen. Snijd de peterselie fijn. Roer de spaghetti door de saus en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout. | ||||
4 | Schep de Pasta Arrabbiata op en bestrooi met de peterselie. Serveer direct. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Ui | 1 | 1.5 | 2 | st |
Rode peper | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Rode paprika | 1 | 1.5 | 2 | st |
Spaghetti | 170 | 250 | 340 | gr |
Knoflook | 1 | 1.5 | 2 | teen |
Tomatenblokjes | 200 | 300 | 400 | gr |
Tonijn in water | 1 | 1.5 | 2 | blikje |
Peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper & zout |
Kookpan, Hapjespan |
Energie (kcal) 581, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 75, waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 13, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 8, Zout (g) 1
Gluten, Vis |