Knoflookpasta met cavolo nero en kipfilet

met Italiaanse kaas en verse peterselie

30-35 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
2 Snijd de cavolo nero fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Snipper de rode ui fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
3 Verhit olie in een ruime wok- of hapjespan. Fruit de rode ui 1-2 min op laag vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak 3-5 min op middelhoog vuur. Voeg de cavolo nero en kastanjechampignons toe aan de pan en bak 3-5 min mee.
4 Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en roer samen met de knoflookolie door de pan met groenten. Verwarm 2-3 min mee. Rasp de Italiaanse kaas fijn en hak de krulpeterselie fijn. Serveer de pasta met Italiaanse kaas en krulpeterselie.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
volkoren spaghetti (gr) 170 250 340
cavolo nero * (gr) 200 300 400
kastanjechampignons * (gr) 125 200 250
rode ui (st) 1 1.5 2
kipfilet * (gr) 200 300 400
knoflook (teen) 2 3 4
Italiaanse kaas * (blokje) 1 1.5 2
krulpeterselie * (gr) 1 1 1

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
olijfolie


peper & zout


olijfolie (el) 2 3 4

Kookgerei

Kookpan, Wok- of Hapjespan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2856
Energie (kcal) 682
Eiwit (g) 46
Koolhydraten (g) 69
Koolhydraten waarvan suikers (g) 7
Vetten totaal (g) 22
Vetten waarvan verzadigd (g) 5
Vezels (g) 11
Zout (g) 0

Allergenen

Gluten, Melk