Flammkuchen met groene asperges

met romige crème saus

20-25 min
Vega

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het flammkuchen deeg hierop uit.
2 Snipper de rode ui fijn en pers de knoflook uit. Roer de knoflook door de crème fraîche heen en breng op smaak met peper en zout. Smeer de crème fraîche over het flammkuchendeeg uit. Rasp de Italiaanse kaas fijn en strooi over de laag crème fraîche.
3 Snijd dunne plakken van de courgette. Dit kan met een mes maak ook met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd vervolgens de groene asperges in de lengte doormidden. Verdeel de plakken courgette over het deeg en leg de groene asperge hier bovenop. Verdeel de rode ui over de flammkuchen en schuif het geheel 15-17 min in de oven.
4 Haal uit de oven wanneer de groenten gaar zijn en het deeg mooi goudbruin. Snijd in stukken en serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers.
flammkuchen * (rol) 1 1.5 2
rode ui (st) 0.5 0.75 1
knoflook (teen) 1 1.5 2
crème fraîche * (st) 1 1.5 2
Italiaanse kaas * (blokje) 1 1.5 2
courgette (st) 1 1.5 2
groene asperges * (gr) 200 300 400

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2621
Energie (kcal) 625
Eiwit (g) 19
Koolhydraten (g) 72
Koolhydraten waarvan suikers (g) 11
Vetten totaal (g) 27
Vetten waarvan verzadigd (g) 15
Vezels (g) 6
Zout (g) 3

Allergenen

Melk, Gluten