Geblakerde spitskool met miso

met runder merguez en zoete aardappelwedges

30-35 min
Rund

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappels in partjes en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, olijfolie en peper en zout.
2 Snijd de spitskool in kwarten. Smeer de kwarten in met misopasta, peper en zout. Plaats samen met de zoete aardappel 25-30 min in de oven.
3 Verwarm olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes op middelhoog vuur in 5-6 min gaar. Keer regelmatig. Hak ondertussen de koriander fijn.
4 Haal de zoete aardappel en spitskool uit de oven. Verwijder eventueel te donkere bladeren van de spitskool en serveer deze met de zoete aardappelwedges en merguez worstjes. Garneer met verse koriander.

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3-4 pers. 4-5 pers. Eenheid
zoete aardappel 2 3 4 st
gerookte paprikapoeder 4 6 8 gr
spitskool 0.5 0.75 1 st
misopasta 20 30 40 gr
runder merguez 200 300 400 gr
koriander 1 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt
olijfolie
peper & zout

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde


per portie
Energie (KJ) 2957
Energie (kcal) 706
Eiwit (g) 26
Koolhydraten (g) 73
Koolhydraten waarvan suikers (g) 25
Vetten totaal (g) 32
Vetten waarvan verzadigd (g) 9
Vezels (g) 12
Zout (g) 2

Allergenen

Soja