1 |
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de courgette. Leg het vruchtvlees opzij, dit gebruik je in de volgende stap. Breng de courgette bootjes op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en bak de courgette in 20-25 min gaar. |
2 |
Snijd de gele paprika in blokjes. Hak het courgette vruchtvlees fijn. Haal de kipfilet uit de verpakking en snijd in blokjes. Verhit olie in een ruime koeken- of hapjespan. Bak de kipblokjes, gele paprika en courgette 5-6 min op middelhoog vuur. Roer de wilde rijst door de groenten en kip heen. Schenk het water erbij en laat 10-15 min koken (met deksel op de pan). |
3 |
Wel ondertussen de rozijnen 10 min in lauwwarm water en hak de platte peterselie fijn. |
4 |
Prik in de courgette om te controleren of deze gaar is. Roer de rozijnen door de Pilav heen. Schep de Kip Pilav in de courgette en garneer met verse peterselie en zonnebloempitjes. Serveer de gevulde courgette met Kip Pilav direct. |