en tomatensaus
1 | Verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||
2 | Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelen vervolgens in een ruime pan met kokend water en een snuf zout in 10-12 min beetgaar. | ||||
3 | Snijd de paprika en de courgette in blokjes. Snijd de chorizo in plakjes. Verdeel de gekookte aardappelen, courgette, paprika en chorizo over een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Voeg de helft van de specerijen toe en breng op smaak met peper en zout. Bak in de oven voor ongeveer 25 min. | ||||
4 | Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook (uitgeperst) voor 2-3 min op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes en de andere helft van de specerijen toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat het geheel 15 min pruttelen op laag vuur. | ||||
5 | Hak de peterselie grof. Serveer de patatas bravas en groentes met de tomatensaus. Top het gerecht af met wat verse peterselie. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3 pers. | 4 pers. | 5 pers. | Eenheid |
Aardappelen | 500 | 750 | 1000 | 1250 | gr |
Ui (middel) | 0,5 | 0,75 | 1 | 1,25 | st |
Knoflook | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | teentje |
Tomatenblokjes | 150 | 225 | 300 | 400 | gr |
Gerookte paprikapoeder en cayennepeper | 4 | 6 | 8 | 10 | gr |
Platte peterselie | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1 | bosje |
Courgette | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Rode paprika | 1 | 1,5 | 2 | 2,5 | st |
Chorizoworst | 100 | 150 | 200 | 250 | gr |
Ingrediƫnt |
Olijfolie |
Peper & zout |
Oven, Koeken- of Hapjespan |
Energie (kcal) 524, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 62, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 9, Zout (g) 2
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten. |