1 | Breng een pan met het water aan de kook. Snijd de kipfilet door midden. Kook deze in 15-20 min gaar in het water. Haal de kip uit de pan en trek deze los met twee vorken. Los vervolgens het bouillonblokje op in het het kookwater van de kip. | ||||
2 | Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in halve maantjes. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en (geperste) knoflook in 2 min. | ||||
3 | Voeg de bouillon, orzo en rozemarijn toe en breng voor 5 min aan de kook. Doe ook de boerenkool en kip in de pan en laat dit nog eens 5 min sudderen, zodat de boerenkool slinkt. | ||||
4 | Rasp de gele schil van de citroen en pers deze uit. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk! | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
ui | 1 | 1,5 | 2 |
winterpeen | 0,5 | 0,75 | 1 |
knoflook | 1 | 1,5 | 2 |
kipfillet | 200 | 300 | 400 |
kippenbouillon | 0,5 | 0,75 | 1 |
rozemarijn | 1 | 1 | 1 |
boerenkool | 200 | 300 | 400 |
citroen | 0,5 | 0,75 | 1 |
bleekselderij | 1 | 1,5 | 2 |
orzo | 170 | 250 | 340 |
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. |
olijfolie |
|
|
|
peper & zout |
|
|
|
water (L) | 1 | 1,5 | 2 |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2270, Energie (kcal) 538, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 69, waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 9, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 2
Selderij, tarwe