en olijven-tomatensaus
1 | Zet een pan met ruim water op en los hierin de helft van het bouillionblokje op. Wanneer het water kookt voeg de hele kipdijfilets toe en kook deze voor 12-15 minuten. Zet daarnaast ook een pan op met water voor de penne. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. | ||||
2 | Schil en snipper de ui. Snijd de tomaten, courgette en aubergine in grove stukken. Snijd de olijven doormidden. | ||||
3 | Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de ui, (uitgeperste) knoflook voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat deze kort meebakken. Voeg hierna de groenten en olijven toe aan de pan. | ||||
4 | Voeg het water toe aan de koekenpan samen met de hele takjes rozemarijn en de andere helft van het bouillionblokje. Laat dit geheel op laag vuur voor 5 minuten pruttelen zodat het een saus wordt. | ||||
5 | Haal de kip uit de pan wanneer deze gaar is en laat even afkoelen. Trek vervolgens de kip met twee vorken uit elkaar. | ||||
6 | Voeg de pulled chicken en penne toe aan de saus en meng het geheel goed met elkaar. Serveer het gerecht met verse peterselie en geraspte Italiaanse kaas. | ||||
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Volkoren penne | 170 | 250 | 340 | gr |
Kipdijfilet | 200 | 300 | 400 | gr |
Rozemarijn, peterselie | 0,5 | 0,75 | 1 | bosje |
Knoflook | 1 | 1.5 | 2 | st |
Ui | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Kippenbouilion | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Tomaten | 2 | 3 | 4 | st |
Italiaanse kaas | 1 | 1,5 | 2 | st |
Groene olijven zonder pit | 50 | 75 | 100 | gr |
Courgette | 0,5 | 1 | 1,5 | st |
Aubergine | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Tomatenpurree | 0,5 | 0,75 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
Peper en zout |
|
|
|
|
Olijfolie |
|
|
|
|
Water | 125 | 180 | 250 | ml |
Kookpan (2x), Koekenpan
Energie (KJ) 2980, Energie (kcal) 710, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 70, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 28, Waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 12, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.