Kip met mienoedels

en champignons en peultjes

15-20 min
Kip

Bereiding

1 Breng een pan met water aan de kook en bereid de mienoedels zoals aangegeven op de verpakking.
2 Snijd de peulen, de rode paprika en de champignons in dunne reepjes. Snijd daarna ook de kipdijfilet in reepjes.
3 Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan/wokpan en bak hierin de kipdijfilet voor 4-6 min goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak het geheel voor 5-6 min op hoog vuur. Schud hierbij de pan regelmatig of roer goed door.
4 Voeg de sojasaus en de (bruine) suiker toe aan de pan en bak voor 1-2 min. Voeg vervolgens de noedels (afgegoten) toe aan de pan met groenten en meng het geheel.
5 Snijd de bosui in ringetjes en verdeel deze over de noedels. Serveer het gerecht direct, eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. Eenheid
Chinese eiermienoedels 150 225 300 375 gr
Kipdijfilet 200 300 400 500 gr
Peulen 100 150 200 250 gr
Rode paprika 0,5 0,75 1 1,5 st
Champignons 200 300 400 500 gr
Bosui 1 1,5 2 2,5 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnt 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers.
Olijfolie



Peper & zout



Sojasaus* (el) 2 3 4 5
(Bruine) suiker (el) 1 1,5 2 2,5


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koeken-/Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2969, Energie (kcal) 714, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 60, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10Vetten totaal (g) 37, Vetten waarvan verzadigd (g) 16, Vezels (g) 12, Zout (g) 0.7

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Ei, Soja* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.