en varkenshaas
1 | Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en de broccoli. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. | ||||
2 | Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en bak in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 3-4 min rondom aan op hoog vuur. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaaltje en bak nog 10-12 min in de oven. | ||||
3 | Snijd de broccoli in roosjes en hak de peterselie grof. Kook de broccoliroosjes de laatste 6-8 min mee met de spaghetti. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Roer de pesto en de peterselie erdoorheen en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. | ||||
4 | Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dikke plakken. Serveer de varkenshaas bij de pasta pesto met broccoli. | ||||
Ingrediƫnt | 2 pers. | 3-4 pers. | 4-5 pers. | Eenheid |
spaghetti | 170 | 250 | 340 | gr |
broccoli | 1 | 1.5 | 2 | st |
varkenshaas | 200 | 300 | 400 | gr |
peterselie | 1 | 1 | 1 | bosje |
groene pesto | 0.5 | 0.75 | 1 | potje |
citroen | 0.5 | 0.75 | 1 | st |
Ingrediƫnt |
olijfolie |
peper & zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan |
Energie (KJ) 2844, Energie (kcal) 678, Eiwit (g) 43, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 12, Zout (g) 1
Gluten, Melk |